Forumregels

Ga naar beneden

Forumregels

Bericht van Fcb op ma mei 26, 2008 6:24 pm

Onside-sports.com Forumregels

Deel 1 – Registraties & usernaam

 • In principe is iedereen welkom zich te registreren op Onside-sports.com
 • De beheerder van de site behoudt desalniettemin het recht om users te weigeren, zonder daarvoor een reden te moeten opgeven. Dit kan het geval zijn bij duidelijke spookregistraties, registraties die duidelijk enkel bedoeld zijn om reclame te maken, enzovoort.
 • Iedere user kiest bij zijn registratie een usernaam die verschijnt bij iedere post die hij plaatst. Usernames kunnen niet meer veranderd worden na registratie, behoudens goedkeuring van de beheerder. Enkel bij ernstige aanvragen kan een naamsverandering overwogen worden.
Je bent vrij om jouw usernaam te kiezen, maar er zijn toch een aantal namen die niet toegelaten zijn:
 • Agressieve namen, zoals Ihatesporting, Fcbucht, Racing Kebab, enzovoort. Onder agressieve namen verstaan we ook namen als Hitler, IhateBush, … .
 • Scheldnamen of choquerende namen.
 • Usernames die duidelijk bedoeld zijn om reclame te maken, zoals bijvoorbeeld Onside.be
 • Omwille van praktische redenen is het gebruik van officiële teamnamen als usernaam niet aangewezen. Een discussie zal een pak moeilijker verlopen als deelnemers aan die discussie Anderlecht, Club Brugge of Standard heten.
Users die toch één van deze regels overtreden worden hiervan op de hoogte gesteld en worden eventueel onmiddellijk verwijderd uit het ledenbestand. In eerste instantie wordt enkel de account verwijderd (en kan je je opnieuw registreren onder een andere naam), maar bij herhaaldelijke overtredingen kan ook het IP-adres geblokkeerd worden door de beheerder.

Deel 2 – Regels ivm avatars en signatures

 • Even voor alle duidelijkheid: een avatar is een afbeelding die bij iedere post verschijnt onder jouw usernaam (links van de post). Avatars worden gebruikt om users sneller te identificeren (je herkent iemand makkelijker aan een afbeelding dan wanneer je steeds de naam moet lezen). Signatures zijn ofwel regels tekst, ofwel een afbeelding die onder iedere post van jou verschijnen.
 • Het is ten strengste verboden om in avatars en (voornamelijk) in signatures links te plaatsen naar sites die niets te maken hebben met Onside-sports.be. Dit mag enkel indien je uitdrukkelijke toestemming hebt van de beheerder van Onside-sports.be. Ook reclame maken (zonder link) is in principe niet toegestaan, maar hier kunnen we wel uitzonderingen maken. Bijvoorbeeld voor evenementen, fuiven, ... . Maar toch best eerst eens contact opnemen met een moderator of de beheerder.
 • Voor avatars worden – omwille van lay-outredenen – strikte maximum normen gehanteerd. Jouw avatar mag maximaal 100 px breed en maximaal 120 px hoog zijn. Je kan afbeeldingen steeds verkleinen met behulp van gratis programma’s als XnView (zie de Frequently Asked Questions voor meer informatie). Daarnaast mogen avatars ook maximaal 60 kB zwaar zijn. Wees gerust, in de praktijk zal jouw avatar niet snel aan 60 kB komen. Bij twijfel kan je steeds één van de moderatoren om raad vragen.
 • Signatures mogen - omwille van esthetische redenen - niet breder zijn dan 500 px breed en niet hoger dan 100 px hoog. Ook signatures mogen niet zwaarder zijn dan 60 kB.
 • Indien je een tekst wilt plaatsen onder als signature, mag die tekst niet langer zijn dan 4 regels tekst. Je kan ook een afbeelding met een tekst combineren, maar dan mag jouw afbeelding en jouw tekst uiteraard niet te groot zijn.
 • Vaak worden ook userbars gebruikt als signature. We vragen om maximum 3 userbars onder elkaar te plaatsen, ook al omwille van esthetische redenen.
 • Onside-sports.be is een sportsite en geen erotische site. Het is de bedoeling dat onze users op ieder moment van de dag kunnen langskomen, thuis of op het werk. We vragen dan ook nadrukkelijk om geen avatars te gebruiken met overdreven erotische afbeeldingen (zoals bijvoorbeeld een vrouw die met haar benen open ligt). Uiteraard is het niet verboden om vrouwen als afbeelding te gebruiken, je voelt zelf wel de grens aan. Indien je twijfelt, kan je steeds een moderator of beheerder om een beoordeling vragen over jouw afbeelding.
 • Daarnaast worden ook offensieve of agressieve afbeeldingen geweerd (zelfde voorwaarden als de voorwaarden voor usernames).
Avatars of signatures die één of meerdere van deze regels overtreden worden verwijderd door de moderatoren of de beheerder. Je zal hiervan op de hoogte gesteld worden door de persoon die jouw afbeelding verwijderd heeft. Indien jouw avatar/signature enkel te groot of te zwaar was, zal die persoon een kopie van jouw afbeelding bewaard hebben. Mocht je de afbeelding zelf niet opgeslagen hebben op jouw computer, kan je die afbeelding op simpele aanvraag terugkrijgen.
Indien jouw avatar of signature verwijderd werd omwille van reclame of niet-toegestane links, zal de moderator of beheerder in principe géén kopie bewaard hebben. De kans bestaat trouwens dat je in dat geval een waarschuwing krijgt. Bij meerdere waarschuwingen kan je voor een bepaalde tijd geband worden van de site.

Deel 3 – Postings

Algemene postregels
 • Onside-sport.be is in de eerste plaats een sportsite. Het is dan ook niet uitgesloten dat verschillende supportersgroepen met elkaar in discussie zullen treden. We moedigen die discussies zelfs aan. Maar… discussies mogen niet ontaarden in persoonlijke scheldpartijen. Blijf op de bal spelen en niet op de man. Users die dat toch doen, zullen een waarschuwing krijgen en bij herhaalde waarschuwingen is ook een ban niet uitgesloten. Blijf ten alle tijden respect hebben voor elkaar.
 • Spammen of flooden is uiteraard verboden op deze site.
 • Je mag geen telefoonnummers, adressen of mailadressen posten op het forum. Hiervoor kan je de persoonlijke berichten (PM) gebruiken. In heel uitzonderlijke gevallen kunnen mailadressen wel toegestaan worden.
 • Het is ten strengste verboden om warez, P2P, serials of andere illegale onderwerpen te posten of het vinden ervan te vergemakkelijken. Ook referal links zijn verboden.
 • Voortdurend posten in CAPS LOCK wordt aanzien als roepen en wordt niet aanvaard op Onside.be.
 • Je mag enkel links plaatsen indien deze rechtstreeks te maken hebben met de discussie waarin de link gepost wordt. Anders zou dit als spam aanzien kunnen worden.
Openen van topics
 • Iedere user kan een topic openen op het forum. Zorg er wel voor dat jouw topic meteen in het juiste forum geplaatst is. Discussies over voetbal horen in het Voetbalforum, enzovoort.
 • Controleer ook snel even of jouw topic al niet bestaat (maar bijvoorbeeld een eindje naar onderen geschoven is). Uiteraard verwachten we niet dat je een hele sitecheck gaat doen vooraleer een topic te openen. Een snelle blik is al voldoende.
 • Post geen zelfde topic op verschillende fora.
 • Geef een duidelijke naam aan jouw topic. Gelieve geen CAPS LOCK te gebruiken in topictitels.
Ook hier kunnen moderatoren en beheerders ingrijpen bij eventuele overtredingen.

Deel 4 – Moderators

 • Moderators (en beheerders) hebben het recht om posts, topics of profielinstellingen aan te passen en/of te verwijderen indien deze in overtreding zijn met bovenstaande regels.
 • Hoewel moderators het recht hebben posts aan te passen zonder daarvoor een reden te geven, zullen zij in de praktijk steeds een reden geven voor het aanpassen en/of verwijderen. Zij zullen dit ofwel in het topic zelf doen ofwel via een persoonlijk bericht
 • Moderators hebben het recht om users een waarschuwing te geven bij ernstige of herhaalde overtredingen. Vergelijk dit met een gele kaart waardoor je weet dat je een beetje zult moeten opletten. Een waarschuwing geldt voor een aantal weken. Indien je binnen deze periode nog eens een ernstige overtreding begaat, kan je voor (on)bepaalde tijd geband worden door de moderator en/of beheerder.
Deel 5 – Disclaimer

Onside-sports.com gaat zorgvuldig te werk om (zeker op de portaalpagina) correcte informatie aan te bieden. Indien er toch fouten of onvolkomenheden voorkomen in teksten of andere onderdelen van de site, kunnen wij daarvoor niet aansprakelijk worden gesteld. Hetzelfde geldt voor eventueel verkeerd advies dat aan de users wordt verstrekt.

De clublogo’s, foto’s, … die op Onside-sports.com worden gepubliceerd zijn geen eigendom van Onside-sports.com. Indien u de eigenaar van één dezer foto’s/logo’s bent en meent dat uw foto/logo onterecht gebruikt wordt, mag u dit steeds melden aan de site-beheerder. We zullen alles in het werk stellen uw foto zo snel mogelijk van de site te halen. We aanvaarden geen aansprakelijkheid voor foto’s die door bezoekers ingezonden worden.

Elke sportliefhebber kan vrij zijn/haar mening uiten op het forum. Hoewel wij zullen toezien op het naleven van elementaire normen, nemen wij afstand van de mening van onze users en kunnen wij daarvoor op geen enkele manier verantwoordelijk gesteld worden.

Deel 6 – Contact

Je kan steeds contact opnemen met de beheerder via het mailadres onside@live.be.
avatar
Fcb
Beheerder
Beheerder

Aantal berichten : 135
Registration date : 25-05-08

Profiel bekijken http://onside.bigforumpro.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum